‘Når børn og unge får angst’ af Peter Lund Madsen

Bogen er interessant for enhver, der ikke bare vil blive klogere på angst, men på selve dét at være menneske på godt og ondt…

Lad det være sagt med det samme: Man behøver på ingen måde have et barn eller ung med angst, selv have angst eller være pårørende til nogen med angst for at få udbytte af Peter Lund Madsens seneste bog. Nok har bogen, som titlen så præcist angiver, særligt fokus på børn og unge med angst, men indholdet sigter langt bredere.

Peter Lund Madsen indfører blandt andet læseren i, hvad angst helt konkret er. Hvordan angsten kommer til udtryk rent fysiologisk i hjernen og kroppen. Hvad angst udspringer af og ikke mindst, hvilken funktion angsten har haft i menneskekroppen lige siden urtiden.

Som altid er Peter Lund Madsen i stand til at formidle teoretisk og videnskabeligt stof på en måde, som gør stoffet let tilgængeligt for alle. I denne bog bliver læseren blandt andet klogere på, hvorfor nogle personer er mere disponerede for at udvikle angst end andre, og hvad der helt konkret sker i kroppen under et angstanfald.

Den teoretiske indføring i emnet underbygges af anonymiserede beretninger fra både børn og unge, som enten selv lider af eller har lidt af angst og af forældre til børn og unge med angst. Beretningerne gør det teoretiske stof vedkommende, og det bliver tydeligt, hvor invaliderende det kan være at lide af angst. Og ikke mindst, hvor voldsomt det kan påvirke en hel familie, når angsten styrer alt i tilværelsen for et af familiens medlemmer.

Bogen er relevant læsning for alle, uanset om læseren selv har angsten inde på livet, fordi angst er en helt naturlig del af dét at være menneske. Det slår Peter Lund Madsen meget tydeligt fast. Vi kommer alle til at opleve angst på et eller andet tidspunkt i vores liv, men hvorvidt angsten får lov at bide sig fast vil afhænge af et samspil af flere faktorer lige fra arvelig disponering, socialt miljø til mere tilfældige omstændigheder.

Peter Lund Madsens evner som formidler gør bogen interessant for enhver, der ikke bare vil blive klogere på angst, men på selve dét at være menneske på godt og ondt.

Peter Lund Madsen
Når børn og unge får angst
220 sider
Lindhardt og Ringhof, 1. udgave, 1. oplag, 2021

REKLAME: Jeg har købt bogen hos https://tales.dk/

You might also like

No Comments

Leave a Reply