Bandeland, podcast fra Ekstra Bladet og FILT CPH

Et indblik i den verserende konflikt i Danmarks underverden…

Som eksiljyde, bosat på det fredelige Nordfyn, er bandekonflikten i København ikke noget, jeg har haft nærmere inde på livet. Men i denne uge blev en 31-årig mand dræbt i en verserende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose i Odense. Det skete i et område, jeg jævnligt kører igennem, og bandeproblematikken rykkede dermed tættere på mig. Jeg synes derfor, at det var på tide at blive klogere på, hvad konflikterne i miljøet egentlig drejer sig om.

En nøje udtænkt plan
Jeg har derfor lyttet podcasten Bandeland, som er produceret af Ekstra Bladet og FILT CPH. Hvis du, lige som jeg, ikke har nogen nærmere indsigt i baggrunden for bandekonflikten, vil du blive væsentligt klogere af at lytte denne podcast. Her får du et grundigt indblik i, hvad konflikterne i bandemiljøet drejer sig om, og du bliver klogere på konfliktens forskellige grupperinger og nøglepersoner.

Fx hører vi om dannelsen af Loyal To Familia og den nøje udtænkte plan, der ligger bag den unge Shuaib Khans kup mod den ældre Store A, som ellers havde siddet benhårdt på magten i bandemiljøet via sin ledelse af Blågårds Plads-banden. En bande, som Shuaib Khan selv er tidligere medlem af, og hvor han blev oplært i bandelivet.

Pressen som nyttige idioter
Vi hører også om, hvordan Shuaib Khan på snedigste vis bruger medierne, bl.a. Ekstra Bladet, som ”nyttige idioter” til at promovere, at der med dannelsen af Loyal To Familia er kommet en ny spiller på banen, og at Loyal To Familia har tænkt sig at overtage magten i miljøet.

Konflikterne mellem Loyal To Familia, Værebros Hårde Kerne og banden Brothas forklares også, og det beskrives, hvilke midler banderne bruger til at bekrige hinanden. Midler, som desværre får konsekvenser for uskyldige civile og skaber stor utryghed i de kvarterer, hvor banderne huserer.

I skrivende stund er der kun udgivet 6 af podcastens 10 afsnit, så jeg er spændt på at høre mere om, hvordan banderne omgås politi, presse og ikke mindst de rockergrupper, der også spiller en væsentlig rolle i Danmarks underverden.

Seriøs og informativ
Bandeland er spændende som nogen thriller, men det tjener til journalisterne bag podcastens ære, at de ikke forfalder til det sensationslystne ”kioskbasker” præg, som ellers normalt får mig til at sky Ekstra Bladets forskellige udgivelser.

Bandeland er dybdegående og bibringer lytteren en rigtig god baggrundsviden i forhold til, hvad der er på spil i bandekonflikten. Ydermere skal redaktionen bag podcasten have ros for åbent at lægge Ekstra Bladets rolle frem i forhold til Shuaib Khans promovering af Loyal To Familia.

Bandeland
Podcast, 1 sæson i 10 afsnit (i skrivende stund er 6 afsnit udgivet)
Ekstra Bladet og FILT CPHYou might also like

No Comments

Leave a Reply